Egersund Havn

Mottak av avfall og lasterester fra skip

kart over Egersund merket med røde og blå punkter for avfallshåndtering

På oversiktskart under er de forskjellige kaianleggene i havnen vist. Offentlige kaianlegg er vist med
rød ring, og private kaianlegg som det er inngått avtale med er vist med blå ring.

Denne avfallsplanen vurderer behovet for avfallshåndtering ved mottaksanlegg fra skip og lasterester i Egersund Havn (ENH). Avfallsplanen gjelder for de offentlige og private kaiene innenfor Egersund Havns geografiske område, som listet opp i kapittel 3.1, og gir en beskrivelse av eksisterende løsninger. Egersund havn har årlig ca. 2500 anløp jevnt fordelt på de forskjellige anleggene.

De forskjellige kaianleggene og eksterne brukere har deltatt med tilbakemeldinger underveis i arbeidet med ny plan. Planen har vært ute for høring hos de forskjellige private kaianleggene i havnen, og tilbakemeldinger er innarbeidet i planen slik som den nå foreligger.

Med bakgrunn i årlige anløp og mottatte mengder avfall har Eigersund Næring og Havn KF inngått avtale med Miljø Container AS om avfallshåndtering og transport av farlig avfall. Dette ligger til grunn i forhold til omfang av avfallscontainere som er utplassert på de forskjellige kaiene.

Avfallsplanen beskriver:
• Systemløsninger for mottak av avfall
• Lovpålagte plikter som havna og skipsfører har for å sikre mottaksanlegg og innlevering av avfall
• Rutiner som skal følges for å sikre at avfall håndteres og oppbevares forsvarlig i havnene og ved videre disponering

Avfallsplanen skal oppdateres hvert tredje år i henhold til forskrift, ev. ved praktiske behov for endringer eller andre forhold.

I denne versjonen av avfallsplanen er det foretatt justeringer etter endringer i forurensningsforskriftens kapittel 20, 1 oktober 2023, samt endring i avfallsforskriften kapittel 11 i 2018. Miljødirektoratets veileder for avfallsplaner i havner er også lagt til grunn ved oppdatering.

Overnevnte skjema kan sendes som vedlegg til e-post: post@egersund.havn.no

Relaterte dokumenter