Dronebilde av Egersund Havn

Bybåt i Egersund

12/09/2019

Det blir testuke av bybåt i Eigersund fra mandag 16. til søndag 22. september. Båten skal gå i rute mellom Egersund sentrum ved redningsskøyta til Eigerøy kontinuerlig fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Målet er å bruke denne uka til å kartlegge behovet for en eventuell bybåt eller vann-buss på permanent basis.

Prosjektgruppen har oppfordret skoler, barnehager og bedrifter til å benytte seg av bybåten. Det er fint om skoleklasser gir beskjed til Hans Olav Østebrød på epost hvilken tid de ønsker å reise på tur så vi får koordinert avgangstidene.

To av avgangene tidlig morgen og ettermiddag skal frakte arbeidsfolk til Aker Solutions.

Har du spørsmål, ta kontakt med mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye,

Arrangement på båten

Det blir et arrangement på bybåten tirsdag 17. september kl. 11:00. Da kommer Bjarne Uldal fra Nordic Edge og vi diskuterer hva kan en bybåt bety for næringslivet i Eigersund? og hva skal til for at en bybåt eller vann-buss blir en permanent og viktig del av den totale mobilitets-pakken i Egersund?

Gratis

Båten er gratis å ta hele uken. Kapasiteten er 47 passasjerer og like mange sykler.

Europeisk mobilitetsuke

Prosjektet er knyttet til den europeiske mobilitetsuken, så ønske og målet er at flere skal bruke føtter og sykkel. Det blir tilrettelagt for sykkelparkering men kommer en med bil så må en betale for parkering  i Egersund by, som vanlig.

Finansiering

Testuken med bybåt er finansiert av Samferdselsavdelingen i Rogaland Fylkeskommune, Sykkelby-prosjektet, Egersund havn og Muligheter i Eigersund.

Tidstabell

Mandag – fredag 16. – 22. september 2019