Egersund får besøk av Hurtigruten på julaften 2022

Foto av MS Midnatsol

MS Midnatsol. Foto: Maximilian Schwarz / Hurtigruten

Det ble i begynnelsen av 2020 satt i gang arbeid om å etablere Egersund som en cruisedestinasjon for mindre cruiseskip, såkalte ekspedisjonscruise. Dampskipskeien i Egersund er egnet for mindre skip som Le Laperouse, som var på besøk i august 2018, hvor vi fikk svært gode tilbakemeldinger fra både rederi og gjester.

Eigersund Næring og Havn fikk en henvendelse fra Hurtigruten rett før jul om at de var interessert i å legge et julecruise til Egersund. Etter en omvisning i byen sammen med en representant fra Hurtigruten, var begeistringen stor. Hurtigruten Expeditions vil også vurdere om Egersund kan bli stoppested for flere av deres ekspedisjonscruise.

MS «Maud» med 532 soveplasser legger ut fra Dover 22. desember 2022 og ankommer Egersund morgenen på julaften. Med greit vær over Nordsjøen vil de kunne ankomme Egersund rundt kl. 09 og vil ligge her i omtrent 4 timer. Billettsalg for denne turen er allerede i gang.

Eigersund Næring og Havn, sammen med andre aktører, er allerede i gang med å lage et program for de besøkende. Dagsturpakker med temaer om 2.verdenskrig og lokal historie samt opplevelser i julebyen med et mini julemarked kan være aktuelt å tilby gjestene. Vi skal tilby et utvalg varierte opplevelsespakker for julecruisturistene, men det blir selvsagt også fritt til å legge ut på egen hånd for å oppleve Egersund.