bilde av cruiseskip i Egersund havn

Et vellykket besøk av MS Maud

22/04/2022

Palmesøndag kl 11 kom Hurtigruten sitt ekspedisjonsskip MS Maud til Egersund for første gang. Egersund var siste stopp for skipet – gjestene hadde vært med på en treukers seilas langs norskekysten. I Egersund fikk alle gjestene mulighet til å bli med på en guidet byvandring i sentrum. En del besøkende bestemte seg for å legge ut på en tur til Trollpikken.

Ansatte i Eigersund Næring og Havn hilste på kapteinen og ble invitert på omvisning og lunsj, samt utvekslet crest. Eigersund Næring og Havn har jobbet aktivt de to siste årene med å få ekspedisjonscruise til Egersund, og dette var det første besøket. Det er planlagt minst 13 cruiseanløp i løpet av 2022 og enda flere i 2023. Mesteparten av planlagte anløp blir utenom sommersesong, og vil bidra til utvikling av helårsturisme.

Det er planlagt at ekspedisjonsskip legger til Dampskipskaien. Når det er ikke skip, kan dette området fortsatt benyttes fritt. I tillegg vil det etter hvert bli satt opp noen benker og blomster for å gjøre området triveligere.

Foto: Arne Ove Østebrøt
Video: Hurtigruten