kursdeltakere rundt bordet spiller brettspillet Økonomi illustrator

– Fin innledning for de som vil starte egen bedrift

I november arrangerer Skape to gratis kurs for nye gründere i Egersundregionen. Ett introduksjonskurs og ett økonomikurs med en praktisk tilnærming til bedriftsøkonomi. 

Egersundregionen trenger flere gründere. Og gründere trenger ofte litt starthjelp. Det vil Skape gjøre noe med. De arrangerer kurs for etablerere i Rogaland – helt gratis. 

– Det er ikke alltid man trenger 100% kunnskap om økonomien i et selskap, men å forstå prosessen er viktig. Alle som etablerer en bedrift bør vite hvor og hva pengene går til, sier Ådne Werge Christensen. Han er en av rådgiverne i Skape.

I økonomikurset går deltakerne visuelt til verks med å rett og slett spille seg gjennom fire år i bedriftens liv i et brettspill som heter Økonomi Illustrator®. 

Som de selv skriver på facebook: Hvem skulle trodd at et økonomikurs kan være gøy?

Stig Ole Sunde (f.v), Ådne Werge Christensen og Rudolf Hansen er rådgivere i Skape.

Stig Ole Sunde (f.v), Ådne Werge Christensen og Rudolf Hansen er rådgivere i Skape.
(Foto: Skape – Etablerersenteret for Rogaland)

Konkurranseinstinkt

Deltakerne blir satt i grupper og arbeider sammen om en gitt case. Gruppen fungerer som et styre for bedriften, som de følger over in periode på fire år. Sammen må de ta tøffe strategivalg og avgjørelser om bedriftens økonomi og framtid – skal de investere i nytt produksjonsutstyr, betale ned lån og liknende? I tillegg lærer deltakerne om hvordan sette opp et resultatregnskap og balanse, og hvordan regne ut nøkkeltall. 

– Det er alltid noen som har litt konkurranseinstinkt, så vi får aldri helt det samme resultatet for bedriften de følger. Det gir grunnlag for gode diskusjoner om strategi og ulike måter å drive en bedrift på.

Christensen anbefaler kurset for alle som har startet eller har planer om å starte bedrift i Egersundregionen. Økonomikurset holdes på i Egersund Energy Hub på Langholmen, onsdag 9. november. 

Ikke bare foredrag

I tillegg har Skape også satt opp et Etablerer Introduksjonskurs som starter kl 17.00 om ettermiddagen. Kurset er for etablerere som nylig har etablert eller har en plan om å etablere egen bedrift. 

– Begge kursene er en fin innledning for folk som vil starte opp sin egen bedrift. Det er ikke bare foredrag, men samarbeid og samtaler om det å starte opp som gründer og drive egen virksomhet, påpeker rådgiver Ådne Werge Christensen i Skape.

Til slutt anbefaler han alle interesserte om å melde seg på snarest og ikke vente til siste liten. 

 

Kontaktinformasjon:

Rudolf Hansen – mobil: 974 67 981 – rudolf.hansen@skape.no
Ådne Werge Christensen – mobil: 986 45 799 – adne.christensen@skape.no
Stig Ole Sunde – mobil: 959 90 337 – stig.ole.sunde@skape.no