Gratis offentlig internett i Egersund

25/10/2019

WIFI4EU prosjekt

Eigersund fikk i vår godkjent en søknad til EU om å opprette en offentlig og gratis sone med trådløst internett i sentrum. Støtten er på 15.000 euro, og skal brukes til installasjon og vedlikehold av det trådløse nettet. Kommunen ved Eigersund Næring og Havn skal selv betale for driften.

Torget og Elveparken først

Til nå er det satt opp totalt fire punkter – på Torget og i elveparken. Disse to plassene ble valgt fordi de er så sentrale og framstår som viktige møteplasser med tilrettelagte muligheter for lokale og tilreisende å bli der en stund. I tillegg så var disse plassene allerede tilrettelagt med fiber, noe som gjorde installasjonsprossesen enklere. Nettverket vil vises for brukerne som «Aira public wifi». 

Ungdom og turister

Folk flest kan benytte seg av dette tilbudet, men det er naturlig at turister og ungdommer vil mest sette pris på det. Det er ikke alle som vil bruke mobildata når de er ute, og mange vil gjerne ta bilder, dele dem og surfe i vei uten å tenke på kostnaden. Dette skal være et bidrag til økt aktivitet i sentrum med tanke på hvor mye tilgang til nett betyr i disse dager. Og når sommeren nærmer seg, så vil kanskje det friste å til å med sette seg ned på en benk i den nye flotte Elveparken med en kopp kafe og jobbe litt ute i frisk luft.

Flere punkter på vei

Et kriterium for å få støtten fra EU, var at det skulle settes opp ti punkter. Det er mange plasser som skal vurderes, og det har kommet en del innspill fra innbyggere også. Blant aktuelle plasser kan det nevnes Parken i kulturkvartalet, Storgaten, Gjestehavnen, Rutebilstasjonen, Jernbanestasjon, Vannbassengan, Skadbergsand, Trollpikken.

 

Eigersund kommune logo
This project is co-funded by the European union