Stort besøk i sommer

Flere enn forventet

Til tross for den spesielle situasjon i år, så har det vært overraskende mange besøkende i Egersund. Mange reiselivsaktører var forberedt til å gjøre sitt beste for kun å overleve i år og komme sterkere tilbake i 2021. Flere aktører måtte snu sine tidligere planer fort og bruke alle sine krefter for å tiltrekke seg flest mulig norske turister. De færreste trodde imidlertid ikke at det skulle være nok for å overveie det internasjonale markedet. Dette var bakgrunnen for at mange reiselivsaktører i Egersund var villige til å gå sammen om en felles sommerkampanje, som ble en stor suksess.

Turistkontoret ble i år flyttet til et nytt lokale, noe som viste seg å være svært positivt. Det har kommet mange tilbakemeldinger om at den nye plasseringen til turistkontoret i Grøsfjell-bygget har vært ideell. Her var vi samlokalisert med Coastal Adventures og samarbeidet med både Grand Hotell Egersund og Coastal Adventures har fungert utmerket. Vi har hatt god kommunikasjon, felles praktiske løsninger, et godt miljø og mye aktivitet.

Bilde av trehusbebyggelse i Egersund om sommeren

Godt besøk på turistkontoret

Til sammen har det vært 1672 besøkende på turistkontoret i sommer. Det er en økning på mer enn 200 personer fra i fjor og høyeste antall besøkende i de siste fire år. Naturligvis var de fleste turistene fra Norge, og også en god del fra Danmark. Fra slutten av juli og i hele august fikk vi besøk av flere europeiske turister, stort sett tyskere. Besøk i juni startet veldig forsiktig og fra begynnelsen av fellesferien tok det helt av. Antall besøkende i august er ganske likt som tidligere år.

Graf som viser utvikling av antall besøkende

Besøk på Trollpikken øker

Antall parkeringer på Trollpikken viser til en kraftig økning (3941) sammenlignet med i fjor (2517). Her var det flest besøkende og størst økning i juli (nesten dobbelt).

Denne trenden vises igjen også i data fra nettsiden visitegersund.no, der landingssiden for feriepakken Trollpikken ble nest mest besøkt side med 5907 visninger. Mest besøkte side var forsiden med 32 000 sidevisninger. Til sammen har det vært 118 000 sidevisninger gjennom hele sommeren, noe som er hele 219 % mer enn samme periode i fjor. Disse gode resultatene er takket være sommerkampanjen som ble satt i gang i slutten av mai. De andre sidene som ble mest besøkt var Egersund sentrum, butikker, opplevelser, Eigerøy fyr og turområder.

Graf som viser utvikling av antall besøkende

Bildet er tatt av Arne Ove Østebrøt

Første diagram viser utvikling av antall besøkende på turistkontoret gjennom siste årene. Kilde: statistikk fra turistkontoret.

Andre diagram viser utvikling av antall parkeringer på Trollpikken. Kilde: Eigersund Parkering KF